Bloog Wirtualna Polska
Są 1 254 344 bloogi | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga
Kanał ATOM Kanał RSS

Kalendarz

« maj »
pn wt śr cz pt sb nd
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Galerie

O mnie

40 -latka
marta110171@op.pl

O moim bloogu

Próbuje gotować i czasem wychodzi.. .

Głosuj na bloog






zobacz wyniki

Wyszukaj

Wpisz szukaną frazę i kliknij Szukaj:

Subskrypcja

Wpisz swój adres e-mail aby otrzymywać info o nowym wpisie:

Statystyki

Odwiedziny: 306528
Wpisy
  • komentarze: 834
Galerie
  • liczba zdjęć: 98

Lubię to

Durszlak.pl

Więcej w serwisach WP

Wiadomości

Bloog.pl

Zdjęcia w galeriach.


Kurczak pod krakersową kołderką.

poniedziałek, 06 maja 2013 10:39

To jest ostatnio przbój w naszym domu - na obiad i imprezy . rewelacyjny smak i przede wszystkim nawet jak nie mamy czasu czekać na marynowanie mięsa ,można go zrobic w pól godziny. Oryginalny przepis   od Joanny jako jeden ze składników podaje śmietankowy serek topiony , ale my spróbowaliśmy kilka wariantów i smakuje nam z serem mozzarella lub posmarowane serkiem mascarpone.

-2 filety z kurczaka

-kulka serka mozzarella ( mascarpone lub duży topiony  serek smietankowy)

- 2 łyzki musztardy

-1/4 szkl. oleju

-ząbek czosnku

-sól. przyprawa do kurczak , ulubione zioła

Filety umyć i przekroić na pół. Oliwe , szczypte soli,przyprawy i czosnek wymieszać. Posmarować marynatą filety. Zawinąć folią i odstawić na około 2 godziny.

Filety wyłożc na blaszke lub naczynie żaroodporne .posmarować musztardą , poukładać kawałki sera . Krakersy pokruszyć (ja wkładam do woreczka i wałkuję wałkiem do ciasta) Kurczaka posypać krakersami. Zapiekać  około 30 min ( aż krakersy się zarumienią na złoty kolor) w 200 st. 


Podziel się

komentarze (3) | dodaj komentarz

Zdjęcia w galeriach.


poniedziałek, 26 czerwca 2017

Licznik odwiedzin:  306 528